Mahutid

Separaatorid

Separatsiooniseadme on ette nähtud kaasneva nafta- ja maagaasi puhastamiseks mehaanilistest lisanditest ja vedelikupiiskadest, samuti gaasi ettevalmistamiseks edasiseks transportimiseks kompressorijaamades, tootmisobjektidel ja tööstusseadmetel.
Tallinna Masinatehas (TMT) toodab gaasiseparaatoreid (tekstis allpool separaatorid), mis toimivad töökeskkonna temperatuuril -30…+200 °C, maksimaalse töörõhuga üle 0,05 – 16 MPa, kaasa arvatud ning tööruumi mahutavusega üle 0,1 – 25,0 m3, kaasa arvatud, mida kasutatakse gaasiliste keskkondade gruppide 1 ja 2 puhastamiseks vastavalt ТР ТС 032/2013. TMT-s toodetavad gaasiseparaatorid on ette nähtud maagaasi või kõrvalgaasi puhastamiseks niiskusest, kondensaadist, mehaanilistest lisanditest ja muudest osakestest gaasi töötlemiseks või transportimiseks ettevalmistamise viimasel etapil. Need kuuluvad nafta ja gaasi esialgse ettevalmistamise seadmete koosseisu kompressori- ja gaasijaotusjaamades ning muudel nafta ja gaasi tootmis- ning töötlemisobjektidel.
Gaasiseparaatoreid toodetakse horisontaalses ja vertikaalses teostuses ning nende tüübid on järgmised:
  • gravitatsioonseparaator;
  • inertstüüpi separaator;
  • võrkseparaator;
  • tsentrifugaalseparaator;
  • segatüüpi separaator.
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru